dinsdag 28 mei 2013

Kaart Cambodja en Phnom Penh - Vakantie Azië

(Kaart Cambodja: VN)

Cambodja heet officieel het Koninkrijk Cambodja. Het land ligt in Zuidoost-Azië en telt 14.494.293 inwoners (2009). De hoofdstad is Phnom-Penh.

Cambodja grenst in het noordwesten aan Thailand, in het noordoosten aan Laos en in het oosten en zuiden aan Vietnam.

In het zuidwesten ligt Cambodja aan de Golf van Thailand.

De Mekongrivier stroomt door het land vanaf Laos in het noorden naar Vietnam in het zuidoosten.

Tonlé Sap
Het beroemde Tonlé Sapmeer (“Groot Meer” in het Khmer, de taal van het land) ligt in een laagvlakte centraal in het westen van Cambodja.

Het Tonlé Sap beslaat ongeveer 2.600 vierkante kilometer in de droge tijd, maar zwelt in de regentijd aan tot een oppervlakte van wel 24.600 vierkante kilometer. Het meer is dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië.

Weer en vakantie
Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door ongeveer 30 graden. De temperatuur varieert van 10 graden in de koele maanden tot 45 graden in de zomer.

Het land kent twee moessons. Van november tot april is dit een droge noordoostmoesson. Van mei tot oktober kent Cambodja een natte zuidwestmoesson.

Cambodja is een populaire locatie voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, de vele tempels, de prachtige stranden aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee en de steden.

Een aantal bekende toeristische trekpleisters in Cambodja zijn de Wat Angkor, de Preah Vihear (tempel), Choeung Ek (de killing fields), de stranden van Sihanoukville en de hoofdstad Phnom-Penh.

Steden Cambodja
Naast de hoofdstad Phnom Penh zijn een aantal andere steden in Cambodja: Ta Khmao, Sisophon, Battambang, Siem Reap, Kampong Cham, Sihanoukville, Kampong Speu.

Kampot, Kampong Chhnang, Koh Kong, Kraches, Prey Veng, Kampong Thom, Pursat, Samrong, Svay Rieng, Stung Treng, Pailin, Takéo.

Kaart Cambodja:: CIA

Kaart Cambodja districten
Kaart Cambodja: CIA

Kaart Cambodja
Cambodja aan Thailand, Laos en Vietnam. In het zuidwesten ligt Cambodja aan de Golf van Thailand. De hoofdstad van het Zuidoost-Aziatische land is Phnom Pehn.

Kaart Cambodja, steden, wegen, rivieren, meren, reliëf: CIA

Zuidoost-Azië
Cambodja behoort tot het vasteland van Zuidoost-Azië. Dit deel van Azië bestaat verder uit Myanmar (Birma), Laos, Maleisië (het schiereiland gedeelte), Thailand en Vietnam.

Het maritieme deel van Zuidoost-Azië beslaat het oostelijk deel van Maleisië en de eilandstaten Brunei, de Filipijnen, Indonesië, Oost-Timor en Singapore.