donderdag 6 juni 2013

Kaart Thailand en Bangkok - Vakantie Zuidoost-Azië


(Kaart Thailand: VN)
Thailand heet officieel het Koninkrijk Thailand. Het is een koninkrijk in Zuidoost-Azië en heeft 65.905.410 inwoners (2009). De hoofdstad is Bangkok.

Thailand grenst in het westen aan Myanmar (voorheen Birma), in het noordoosten aan Laos en in het centrale oostelijke deel aan Cambodja en in het uiterste zuiden aan Maleisië.

In het zuidoosten ligt het land aan de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied met uitgestrekte bossen. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). Vanuit deze regio lopen talrijke riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.

De rivier de Mekong vormt in het noordoosten een deel van de grens tussen Thailand en Laos.

In het noordoosten ligt ook het droge en onherbergzame Khorat Plateau.

Richting het zuiden ligt het rivierengebied van het land.. De hoofdstad Bangkok ligt aan de rivier de Chao Phraya waar die uitmondt in de Golf van Thailand.

Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf van Thailand en de Andamanse Zee.

Langste brug in de wereld
De Bang Na Expressway of Burapha Withi Expressway is sinds 2011 de langste brug ter wereld. De brug is een 54 kilometer lange verhoogde snelweg met zes stroken in Bangkok.

De Bang Na Expressway loopt over land. De bouw begon in 1998 en was in 2000 voltooid.

Klimaat en vakantie
Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van het land heerst er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat.

Het moessonklimaat betekent dat er een regenseizoen is en een lange droge periode. Het savanneklimaat kent natte zomers en droge winters droog,

Een aantal delen van het land kent een tropisch regenwoudklimaat, waarin geen sprake is van een droge periode.

Bij toeristen is Thailand onder meer populair voor een vakantie vanwege de prachtige natuur, boeddhistische bezienswaardigheden en badplaatsen als Hua Hin, Cha-am, Pattaya, Phuket.

In het centrale gedeelte van Thailand zijn de meeste cultuurschatten van het land te vinden. Er liggen prachtige ruïnes van de oude steden Sukhothai en Ayutthaya.

In Sukhothai liggen in het Sukhothai Historical Park de ruïnes van tempel-, klooster- en paleizencomplexen, waaronder dat van de Wat Mahathat uit de 13de eeuw.

Het eiland Phuket ligt ongeveer 900 kilometer ten zuiden van Bangkok en is in trek om zijn schitterende natuur, boeddhistische tempels en witte stranden.

De Thaise hoofdstad Bangkok is populair vanwege de vele bezienswaardigheden en het uitgaansleven.

Steden Thailand
Naast de hoofdstad Bangkok zijn een aantal andere steden in Thailand: Nonthaburi, Pak Kret, Hat Yai, Udon Thani, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Surat Thani, Khon Kaen.

Nakhon Si Thammarat, Pattaya, Nakhon Sawan, Ubon Ratchathani, Nakhon Pathom, Phitsanulok, Phuket, Songkhla, Chiang Rai, Laem Chabang, Yala.


(Kaart: CIA)

Kaart Thailand: CIA

Kaart Thailand
Thailand grenst aan Myanmar (voorheen Birma), Laos, Cambodja en Maleisië. Het land ligt in het zuiden aan de Golf van Thailand. De hoofdstad van het Zuidoost-Aziatische land is Bangkok.

Kaart Thailand, steden, wegen, rivieren, reliëf: CIA

Zuidoost-Azië
Thailand wordt geografisch samen met Laos, Myanmar (voorheen Birma), Cambodja, Maleisië (het schiereiland gedeelte) en Vietnam tot het vasteland van Zuidoost-Azië gerekend.

Tot het maritieme deel van deze Aziatische regio horen de eilandstaten Brunei, de Filipijnen, Indonesië, het oostelijk deel van Maleisië, Oost-Timor en Singapore.