zondag 2 juni 2013

Kaart Laos en Vientiane - Vakantie Azië


Kaart Laos: VN
Laos heet officieel de Democratische Volksrepubliek Laos. Het land ligt in Zuidoost-Azië en heeft 6.834.942 inwoners (2009). De hoofdstad is Vientiane.

Het land grenst in het uiterste noorden aan China, in het oosten aan Vietnam, in het uiterste zuiden aan Cambodja en in het westen aan Thailand.

Laos is het enige land in Pacifische deel van Azië dat niet aan zee ligt.

Landschap
Het landschap van Laos is voor het grootste deel bergachtig met hier en daar vlakke gebieden, voornamelijk rond de rivier de Mekong.

Het noorden vormt een berglandschap dat sterk door rivieren is versneden. De kern wordt hier gevormd door het Hoogland van Tran Ninh. De Phu Bia heeft een hoogte van 2.817 meter.

De westelijke grens van het land wordt vrijwel geheel gevormd door de rivier de Me-kong, waarop de meeste andere rivieren afwateren.

Meer dan tweederde van Laos is bedekt met subtropische wouden. In de drogere gebieden van Midden- en Zuid-Laos liggen Dipterocarpus-wouden voor. In de provovincie Sayaboury, aan de grens met Thailand, liggen djatiwouden.

Het hoogste punt in het land is met 2.817 meter hoogte de Phou Bia, in de provincie Xhieng Khuang.

Klimaat en vakantie
Laos heeft een moessonklimaat. De droge tijd is van november tot april, dan zijn er noordoostelijke winden. het regenseizoen is van mei tot oktober met zuidwestelijke winden.

Laos is een popualire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de schitterende natuur en de vele tempels.

Toeristische trekpleisters zijn onder meer de Boeddhistische cultuur en architectuur in Luang Prabang en de historische tempels in de hoofdstad Vientiane.

Verder behoren de grotten en watervallen bij Thakhek en het Bolaven Plateau en de Wat Phu, een historisch tempelcomplex, tot de meest bijzondere bezienswaardigheden.

Steden Laos
Naast de hoofdstad Vientiane zijn een aantal andere steden in Laos: Champassak, Kaysone Phomvihane, Luang Prabang,Pakse, Paksong, Phonsavan, Sam Neua, Xhieng Khusang.


Kaart steden Laos: CIA

Kaart Laos districten

Kaart Laos: CIA

Kaart Laos
Laos grenst aan China, Vietnam, Cambodja en Thailand. De hoofdstad van het Zuid-Oost-Aziatische land is Vientiane.

Kaart Laos, steden, wegen, rivieren, meren, reliëf: CIA

Zuidoost-Azië
Laos hoort geografisch samen met Myanmar (Birma), Cambodja, Maleisië (het schiereiland gedeelte), Thailand en Vietnam tot het vasteland van Zuidoost-Azië.

Het maritieme deel van Zuidoost-Azië bestaat uit de eilandstaten Brunei, de Filipijnen, Indonesië, het oostelijk deel van Maleisië, Oost-Timor en Singapore.