dinsdag 18 oktober 2011

Kaart Singapore

Singapore: kaart CIA

Singapore heet officieel de Republiek Singapore. Het is qua oppervlakte het kleinste land van Zuidoost-Azië. Het land telt 4.657.542 inwoners (2009) en de hoofdstad is Singapore.

Het land bestaat uit 63 eilanden die van Indonesië worden gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore.

Het hoofdeiland, Singapore, is in het noorden met het vasteland verbonden door een dam en in het noordwesten door een brug.

Er vindt in Singapore veel landaanwinning plaats om de bewoners te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen aan te leggen.

Het hoogste natuurlijke punt in Singapore is de Bukit Timah Hill op 166 meter hoogte.

Mount Faber is een ander hoog punt, op 105 meter, en een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.

De grote eilanden van het land zijn Singapore, Jurong, Tekong, Ubin en Sentosa. De totale oppervlakte van het land is 683 km² en de kustlijn heeft een lengte van 193 kilometer.

Singapore telt vier officiële talen. Dit zijn het Maleis, Engels, Chinees en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Chinees en Engels wordt het meest gesproken.

Vervoer
Het internationale vliegveld van Singapore is de Internationale Luchthaven Changi, bij de gelijknamige plaats Changi, aan de oostkant van het eiland Singapore.

Singapore heeft verder een metronetwerk dat een gedeelte van het eiland Singapore beslaat.


Kaart Singapore: CIA
Zuidoost-Azië
Tot het maritieme deel van Zuidoost-Azie behoren naast Singapore verder Brunei, de Filipijnen, Indonesië, het oostelijk deel van Maleisië en Oost-Timor.

Het vasteland van Zuidoost-Azië bestaat uit Myanmar (voorheen Birma), Cambodja, Laos, Thailand, Vietnam en het schiereiland gedeelte van Maleisië.