zaterdag 8 juni 2013

Kaart topografie Vietnam en Hanoi - Vakantie Azië

Kaart Vietnam, steden, provincies, rivieren: CIA
Vietnam heet officieel de Socialistische Republiek Vietnam en ligt op het vasteland in Zuidoost-Azië. Het land telt 86.967.524 inwoners (2009) en de hoofdstad is Hanoi.

Vietnam ligt op het schiereiland van Indochina en grenst in het noorden aan China, in het noordoosten aan Cambodja en in het noordwesten aan Laos.

De grootste stad van het land is de zuidelijke stad Ho Chi Minhstad, dat vroeger Saigon heette.

Het grootste deel van de bevolking van Vietnam leeft van de landbouw. Rijst is veruit het belangrijkste gewas.

De delta’s van de rivieren de Mekong en Rode Rivier horen tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld.

Spratly-eilanden en Paraceleilanden
Vietnam maakt aanspraak op de Spratly-eilanden en de Paraceleilanden die midden in Zuid-Chinese Zee liggen. China bezette de Paracel-eilanden in 1974 en kwam mede daardoor met Vietnam in conflict.

De Spratly- eilanden worden ook geclaimd door China, Brunei, Maleisië en de Filipijnen.

Weer en klimaat
Vietnam heeft drie verschillende soorten klimaten. Het zuiden van Vietnam heeft een tropisch klimaat. Het is daar gemiddeld 32 °C. Vanaf juni tot en met september is het regenseizoen, met meestal in de namiddag zware buien.

In het midden van het land begint het regenseizoen in september en eindigt eind november.

In het noorden van Vietnam is het koeler. In de bergen valt ook sneeuw. In de zomermaanden is het warm en vallen er zware regenbuien.

Vietnam wordt jaarlijks een stuk of 8 keer getroffen door een tyfoon. Een tyfoon duurt meestal twee tot vier dagen. Tyfoons komen meestal voor in juni tot oktober.

Steden Vietnam
Naast de hoofdstad Hanoi zijn een aantal andere steden in Vietnam: Ho Chi Minh City, Hai Phong, Can Tho, Da Nang, Bien Hoa, Nha Trang, Buon Ma Thuot, Hue.


(Kaart steden Vietnam: CIA)


Kaart provincies Vietnam
Vietnam is verdeeld in 58 provincies (tinh) en 5 stedelijke gebieden. De stedelijke gebieden zijn Hanoi, Can Tho, Đà Nẵng, Hai Phong en Ho Chi Minhstad.


Kaart provincies Vietnam: CIA

Kaart Vietnam
Vietnam grenst aan China, Cambodja en Laos. In het oosten ligt het land aan de Zuid-Chinese Zee. De hoofdstad van het Zuidoost-Aziatische land is Hanoi.

Kaart Vietnam, steden, wegen, rivieren, reliëf, topografie: CIA


Zuidoost-Azië
Het vasteland van Zuidoost-Azië bestaat verder uit Myanmar (voorheen Birma), Cambodja, Laos, Maleisië (het schiereiland gedeelte) en Thailand.

Het maritieme deel van het gebied bestaat uit Brunei, de Filipijnen, Indonesië, het oostelijk deel van Maleisië, Oost-Timor en Singapore.