dinsdag 4 juni 2013

Kaart Myanmar (Birma) en Naypyidaw - Vakantie Zuidoost-Azie

Kaart Myanmar (Birma), steden, provincies, wegen,rivieren: VN
Myanmar heet sinds 21 oktober 2010 officieel de Republiek der Unie van Myanmar. Het is op de kaart een land in Zuidoost-Azië en heeft 48.137.741 inwoners (2009). De hoofdstad is Naypyidaw.

Myanmar heette van 1989 tot 2010 Unie van Myanmar en daarvoor heette het Birma.

Het land grenst in het westen aan Bangladesh, in het noordoosten aan China, in het noordwesten aan India, in het uiterste oosten aan Laos en in het zuidoosten aan Thailand.

Bangladesh en India worden geografisch gerekend tot Zuid-Azie.

Myanmar is bergachtig en wordt voor ongeveer de helft bedekt door bossen. Aan de kust is ligt de delta met mangrove begroeiing.

Het land bestaat voornamelijk uit bergketens die van het noorden naar het zuiden lopen. Het zijn voortzettingen van het Himalajasysteem, waarmee zij ook geologisch verwant zijn.

In het noorden liggen de Manipur en het Patkaigebergte, die tot een hoogte van ongeveer 4.000 meter reiken.

Meer zuidelijk ligt het Chingebergte met als zuidelijke voortzetting het Arakan-Yomagebergte, het Pegu-Yomagebergte, het Shanhoogland en het Shangebergte.

Tussen deze bergketens in strekken zich langgerekte dalen uit van de grote rivieren Irrawaddy, Sittang en Salween.

De Irrawaddy vormt in het zuiden van Myanmar een uitgestrekte delta, waarin een aantal vulkanen liggen.

Klimaat en vakantie
Myanmar heeft een tropisch moessonklimaat met een gemiddelde temperatuur van maximaal 39 °C en minimaal 15 °C.

Het regenseizoen loopt van eind mei tot midden oktober, het koele droge seizoen van eind oktober tot midden februari en het hete droge seizoen van eind februari tot midden mei.

In gebieden met een gemiddelde hoogte van 1000 meter komt vorst voor. Boven de 2.000 meter ligt ongeveer twee maanden, in december en januari, per jaar sneeuw.

Toerisme in Myanmar komt langzaam op gang. Populaire trekpleisters voor een vakantie zijn de prachtige natuur, de vele tempels, de kust en de steden.

De stad Mandalay is een van de belangrijkste boeddhistische centra van Myanmar. In de stad zijn veel historische heiligdommen, waaronder een 19de-eeuws klooster dat gebouwd is op de resten van een ouder paleis.

Kaart steden Myanmar
Naast de hoofdstad Naypyidaw zijn een aantal steden in Myanmar: Yangon, Mandalay, Mawlamyaing, Bago, Pathein, Monywa, Meiktila, Sittwe, Mergui.


Kaart steden Myanmar (Birma): CIA

Kaart provincies Myanmar

Kaart provincies Myanmar: CIA

Kaart Myanmar; CIA

Kaart Myanmar
Myanmar grenst aan Bangladesh, China, India, Laos en Thailand. De hoofdstad van het Zuidoost-Aziatische land is Naypyidaw.

Kaart Myanmar, steden, rivieren, wegen, reliëf, topografie: CIA